Co jsou to okrasné trávy a proč jsou skvělou volbou pro zahradu?

Okrasné trávy se stávají stále populárnější volbou pro zahradníky a zahradní designéry. Tyto trávy totiž přinášejí do zahrady strukturu a kontrast, který pomáhá vytvářet působivé zahradní kompozice. Navíc okrasné trávy jsou velmi odolné a snadno se udržují, což je pro mnoho zahradníků klíčovým faktorem při výběru rostlin.

Výjimečný dekorativní vzhled

Okrasné trávy jsou rostliny, které mají dekorativní vzhled a jsou skvělou volbou pro každou zahradu. Tyto rostliny mají totiž výrazné listy a květy, které dodají zahradě zajímavý kontrast a texturu. Okrasné trávy se také snadno kombinují s jinými rostlinami a dají se použít jako živé ploty, solitéry nebo jako součásti okrasných skalek.

Okrasné trávy jsou nenáročné

Výhodou okrasných trav je také jejich nenáročnost. Okrasné trávy jsou poměrně nenáročné na pěstování a lze je úspěšně vysadit do zahrady nebo na balkón. Většina druhů okrasných trav preferuje slunná místa s dobře propustnou půdou, ale existují i druhy, které rostou dobře ve stínu a vlhčích podmínkách. Pro správný růst a vývoj okrasných trav je však důležité zajistit pravidelné zalévání, hnojení a řezání.

Dekorativní vzhled po celý rok

Okrasné trávy mohou být zajímavé po celý rok, i když jsou v zimě uschlé. Hlavním důvodem jsou jejich elegantní výhonky a květenství, které mohou poskytnout zajímavé kontrasty v zimní krajině. Některé druhy tráv jsou zvláště krásné v podzimních barvách. Nakonec okrasné trávy přispívají k biodiverzitě v zahradě, protože přitahují různé druhy hmyzu a ptáků.

Okrasné trávy mnoha druhů si můžete zakoupit v e-shopu zahradnictví Nové Strašecí a Rakovník. Najdete zde i široký výběr dalších rostlin, jako jsou trvalky na zahradu, pnoucí růže, azalky a rododendrony atd.

Ostatní

Stavební dozor a technický dozor v oblasti Praha Východ, Benešov a Říčany

Stavební dozor Praha Východ je nezbytnou součástí každé stavby. Zajišťujeme, aby všechny stavební práce probíhaly v souladu s projektovou dokumentací a platnými normami. Naši odborníci pečlivě sledují každý krok stavebního procesu, aby byla zajištěna kvalita a bezpečnost. Díky našemu stavebnímu dozoru můžete mít jistotu, že vaše investice do stavby bude efektivně využita a že nedojde […]

Zobrazit
Ostatní

Tiny House: Malý domov plný velkých možností

Hledáte alternativní způsob bydlení, který kombinuje jednoduchost, funkčnost a udržitelnost? Tiny House může být přesně tím, co potřebujete. Tento fenomén nabízí nejen úsporu prostoru a peněz, ale i příležitost žít blíže přírodě a minimalismu. Pojďme se podívat, jak můžete svůj malý domov proměnit v útulné a funkční bydlení. Rozšiřte svůj prostor verandou Veranda je skvělým […]

Zobrazit
Ostatní

Odpadní i dešťová voda mají stále svoje využití. Jak toho ale docílit?

V domácnostech se už delší dobu počítá s tím, jak můžeme efektivně zachytávat a pracovat se ztrátami tepla, plynu či elektřiny. Všechny tyto oblasti přitom znamenají ekologickou úlevu i zlepšení hospodaření v domácnosti. Mimo toho všeho je ale poslední dobou aktivním tématem i dešťová voda. Téma je to aktivní hlavně proto, že teplejší klima dává vzniknout dlouhým a […]

Zobrazit